Resa på egen hand

Upplevelsepaket Verona, Valpolicella

Se programförslag som innehåller en kompott av fysisk aktivitet, natur, kultur och vin- och matupplevelser.
Läs mer

Se vårt populära upplevelsepaket i Piemonte

Förutom de fina vinerna som Barolo och Barbaresco har Piemonte så mycket mer att erbjuda. Området är även känt för de vackra omgivningarna, sina hasselnötter, choklad och inte minst den exklusiva delikatessen tryffel. Vi skräddarsyr program åt kunden så långt det går. Vill du vandra, cykla eller skjutsas till de olika upplevelserna? Låt oss sätta ihop ett program som passar dig. Se vårt programförslag.
Läs mer

Vandra från ett ställe till ett annat

I Piemonte kan du vandra eller cykla från ett ställe till ett annat. Vi ordnar programmet och transfer för bagaget!
Läs mer

Cinque Terre - Ligurien, Blomsterrivieran

Den liguriska kusten har mer att erbjuda än Medelhavet för den nyfikne. Cinque Terre är något för själen med sina fantastiska vyer, hav, dofter, vingårdar, unika landskap och inte minst den goda maten och de trevliga vinerna! Vi ordnar boendet, vinprovningar, matlagningskurs m.m. Upplev såväl de små stränderna som byarna uppe i kullarna. Vandra eller ta tåget mellan byarna.
Läs mer

Bo på en familjär ”agriturismo” bland böljande kullar

Pensionatet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter med bilen. Den har en egen liten hasselnöts- och vinproduktion och du bor i trivsamma, charmiga rum och har möjlighet till en dags matlagningsskola. (Beror på antal deltagande gäster.)
Läs mer

Gör ett intressant besök på ett av Italiens bästa ölbryggerier

Besök ölbryggeriet vars filosofi återspeglar den naturliga bryggprocessen där blandningarna av malt, humle och aromer får liv tack vare jästsvamparna som leder jäsningen och får produkten att mogna. Ölen tillverkas enligt reglerna för hantverksmässig produktion och varje råvara väljs noggrant för varje recept. Det görs ljus öl, veteöl, triple, American I.P.A m.fl. Men också en god röd öl som fick pris som "Årets öl" 2020 på en nationell tävling i Rimini!! Ni får en visning av produktionen och en ölprovning av de olika sorterna som serveras med gott tilltugg!
Läs mer

Lär dig mer om det biologiska vinet

Följ med Francesco och Stefano ut bland vinodlingarna. Ta del av deras hemligheter kring det biologiska arbetet och om vinodlingssystemen i Langhe i Piemonte. Därefter får ni en visning och information om arbetet i cantinan. Dagen avslutas med en trerätters lunch som serveras tillsammans med gårdens fina viner. Varaktighet: 5 timmar.
Läs mer

Var med och gör pasta i Barolo

Ägarna till den lilla byns ”salumeria” har utvecklat sina utsökta charkprodukter från slakt till färdig produktion med passion och fantasi. De tillverkar också lokal, typisk pasta, som ”tajarin” och ”plin”. Gör ett besök i salumerian och var med och gör små pastakuddar ”plin” som serveras med en massa annan god mat från regionen som är förberett för er. Lunchen serveras hos en av Barolos vinproducents enoteca alldeles intill salumerian. Mycket generöst och trevligt!
Läs mer