Vinprovarpaket

För vinälskaren har vi ett paket (se program) på fyra dagar som tar dig till vinprovningar på ett flertal ställen av både enklare och mera sofistikerad karaktär. Piemonte är en region som producerar några av de mest berömda vinerna i världen!

Du njuter av landskapet medan du skjutsas från den ena vinprovningen till den andra. Förutom sina fina viner är området bl. a känt för den exklusiva delikatessen tryffel, hasselnötter och fin choklad. Shopping och sen skön avkoppling på någon av de mysiga barerna eller vincaféerna i Alba före middagen på någon av de riktigt bra restaurangerna har sin givna plats under vistelsen.

Dag 1: Incheckning på hotellet. Lär känna stan, ät en god middag på en restaurang, drick gott kaffe eller njutbart vin i någon av de alla kaffe- och vinbarerna. 

Dag 2: Transfer hämtar er och tar er till den kända byn Barolo för vinprovning och information med fokus på Barolo-viner. Lunch till egen bekostnad. Besök Barolo slotts cantina för vinprovning på egen hand. Där finns de blindtestade barolovinerna samlade. Stanna till vid panetterian för att se på grissinitillverkning och kanske prova på att baka själva … Efter lunchen tar er chaufför er till en familjeägd vingård för vinprovning av deras fina viner. Familjen är sedan 200 år tillbaka vinbönder och producerar viner av hög kvalité. Transfer tar er tillbaka till hotellet.

Dag 3: Transfer till Paolo och Monica, där Monica eller någon av hennes personal, är i färd med att förbereda för er lunch, som ni genomgående kommer att prova gårdens viner till. De producerar vin som välförtjänt har fått högt betyg i bl.a. tidskriften ” Wine Spectator”. Generöst! Lunchen ingår i paketets pris.

Dag 4: Ni hämtas av transfer som tar till en regional cantina/enoteca som ligger strax utanför Alba. Ni är inbokade för lunch och vinprovning. Efter lunchen promenerar ni till en av byns mest kända vinproducenter för vinprovning och en tur i deras cantina. Transfer tar er åter till hotellet. Lunchen ingår i paketets pris.

Dag 5: Frukost och utcheckning.

  • 4 övernattningar på 4-stjärnigt hotell inkl. frukostbuffé
  • Transfer enligt programmet
  • Vinprovning och visning av cantina x 3
  • Vinprovning och information i Barolo
  • Lunch x 2

Vinprovarpaketet: 9 400:-
Tillägg för enkelrum: 250 kr/natt.

Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet!