Upplevelsepaket Verona, Valpolicella

Vandra och cykla i Italien - Upplevelsepaket Verona, Valpolicella

Vi sätter ihop ett program som ger upplevelser av fysisk aktivitet, natur, kultur och vin- och matupplevelser i Verona och Valpolicella. Bo ett par dagar i Verona för att upptäcka staden och dess kultur för att sedan bo ett par dagar på en vingård i Valpolicella. Exemplet på programmet innehåller vandring, besök på vingårdar och en dagsutflykt till Lasize vid Gardasjön.

Verona erbjuder mer än de turistattraktioner som stan är känd för. Det finns gott om bra restauranger och barer - glöm inte titta in på smågator och gränder! Miljön och boendet utanför stan är avkopplande i natur av mer blandad karaktär. Kombon är perfekt!

Nedan ser du ett exempel på ett program. 

Dag 1: Incheckning på ett hotell som ligger centralt i Verona, endast 10 –12minuter från Piazza Bra och Arena di Verona (den antika amfiteatern). Hotellet har trevligt inredda rum och serverar en bra frukost som kan avnjutas på den mysiga innergården. Hotellet har också en privat parkering (mot en avgift) för sina gäster i närheten av hotellet. Ät en god middag på en av de trevliga restaurangerna i gamla stan.

Dag 2: Taxi hämtar er på förmiddagen vid hotellet och tar er till en vingård som ligger strax utanför stan. Ni får en vinprovning på gården som producerar allt från vitt och rosé till rött och bubbel. Till vinprovningen ingår chark och ost som är typiska för området. Efter besöket tar taxi er åter till centrum i Verona. 

Upplev Verona! Ta en drink på någon av de trevliga uteserveringarna, ät en god middag på någon av de bra restaurangerna. Vi ger gärna tips på några av våra favoritställen.

Dag 3: Utcheckning från hotellet i Verona. Ni hämtas av er chaufför som tar er till vingården för incheckning. Som en del andra vingårdar i området har också de några av sina viner på Systembolaget. Vingården har pool, trädgård och ett eget parkområde med både skog och vinodlingar. Det finns ett par restauranger på gång- och cykelavstånd. Hotellet har några cyklar för utlåning. Tala med personalen i receptionen. Efter incheckningen promenerar ni till osterian (genuin italiensk restaurang) som ligger en liten bit från vingården där ni får en tre-rätters lunch med vin. Lunchen ingår i paketets pris.

På eftermiddagen är ni inbokade för en visning av vingårdens cantina och vinprovning med tilltugg av några av områdets delikatesser och vingårdens egna produkter t.ex. olivolja och balsamvinäger

För kvällens middag ta en taxi till någon av restaurangerna i närheten. Vi lämnar gärna tips! 

Dag 4: Ni hämtas av er chaufför som tar er till Lazise, vid Gardasjön. I Lazise reser sig ett magnifikt slott och i den medeltida byn ligger också den charmiga lilla hamnen vars tull kontrollerades av Venedig i sekler. De små gränderna erbjuder trevliga butiker, restauranger och enotecor (vinbarer/butiker). Vi har bokat in er på ett mysigt enoteca för en vinprovning somidag drivs av de 4 syskonen Giovanni,Laura, Marco och Silvia. Syskonen har tagit över föräldrarnas vingårdför en vinprovning. Ät lunch på någon av byns trevliga restauranger. På eftermiddagen hämtas ni av taxi som tar er åter till Verona.

Dag 5: Taxi hämtar er på förmiddagen. Ni är inbokade på en mycket intressant vingård i Valpolicella, ca 30 minuter från Verona, som inte liknar någon annan vingård till design och arkitektur. Ni får en guidad tur i deras spektakulära cantina och en vinprovning av flera av deras viner. Ett annorlunda och intressant besök. Efter vinprovningen promenerar ni i ca 20 minuter till en restaurang som ligger bland vinodlingar för en utsökt lunch. Taxi tar er åter tillbaka till hotellet.

Dag 6: Frukost och utcheckning.

I priset ingår:
Boende påhotell i Verona i två nätter inkl. frukost
Boende på vingård i Valpolicella i tre nätter inkl. frukost
Lunch på osteria x 1
Visning av cantina och vinprovning x 3 med tilltugg
Vinprovning på ett enoteca i Lazise
Bokning av restauranger
Transfer enligt programmet
Turistskatt (hotell)
Serviceavgift

  • Övriga måltider och drycker ingår inte i paketets pris.
    Vägbeskrivningar, kartor, information och dylikt får ni i god tid före avresa.
    Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.
    CiaoAlba har ställd resegaranti hos Kammarkollegiet och F-skattsedel. 

Pris enligt exempel ovan: 10 500 kr/ person. Priset är beräknat på ett sällskap på 4 personer. Priset varierar beroende på antal personer, hotell, säsong och kundens önskemål.
Tillägg för enkelrum: 250 kr/natt

Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet. Uppdaterat 240102.