Cinque Terre - Blomsterrivieran - Ligurien

Den liguriska kusten har mer att erbjuda än Medelhavet för den nyfikne. Cinque Terre är något för själen med sina fantastiska vyer, hav, dofter, vingårdar, unika landskap och inte minst den goda maten och de trevliga vinerna!

Res behändigt mellan de fem byarna i Cinque Terre med tåg eller gå de historiskt betydelsefulla vandringlederna emellan dem. Besök Portovenere och känn litteraturhistoriens vingslag när du ser det den engelske poeten Lord Byron såg och inspirerades av. Kanske kan en matlagningskurs locka och inspirera?

Dag 1: Incheckning på ett hotell i Monterosso al Mare som ligger längs havet i en av dem fem byarna. Monterosso al Mare är den största byn av de fem byarna (ca 1 400 invånare). Det finns flera mysiga barer och ett stort urval av restauranger. Strosa runt i byn och slå er ner i en av barerna för en god kopp kaffe eller ett glas vin. 

Dag 2: Vandra eller ta tåget till en av de närliggande byarna och en restaurang där ni får lära er att göra pizza. Trevligt och socialt! Ni avslutar aktiviteten med att äta er pizza tillsammans med ett gott glas vin. (Minst antal deltagare 4 personer.) 

Dag 3: Upptäck byarna! Vandra eller ta tåget mellan några av de fem byarna. Hitta de olika byarnas karaktär. Glöm inte prova Cinque Terres läckerheter från havet. Eller ta båten till Porto Venere som ligger söder om Cinque Terre och se vad det var som den engelske poeten Lord Byron inspirerades av.

På kvällen har vi bokat in er på en trevlig vingård för middag. Ni får prova några av gårdens viner till middagen. Vingården ligger vackert omgiven av citronlundar, olivlundar och vinodlingar. Förutom vin producerar vingården även limoncello, grappa, olivolja och honung. Middagen inkl. vin ingår i paketets pris.

Dag 4: Ni tar er till en restaurang som ligger i en av byarna för att vara med och göra pesto. Ni får lära er hemligheten bakom den bästa pestosåsen! Restaurangen har en magisk utsikt och en egen trädgård där de odlar sina örter. Ni serveras en lunch tillsammans med en vinprovning av vita viner. Lunchen inkl. vin ingår i paketets pris.

Eller: Ni tar er till en av byarna där Signora Maria möter upp er för en tur bland vinodlingarna. Vinodlingarna ligger på bergssluttningar eller s.k. terrasser med utsikt över havet. Efter promenaden går ni till en mysig cantina som har anor från 1800-talet för en vinprovning av ett vitt, ett rött och ett sött vin. Det serveras tilltugg till vinprovningen. 

Dag 5: Utcheckning och hemresa.

  • Jourtelefon 24 timmar om dygnet
  • Boende i dubbelrum på ett tre stjärnigt hotell som ligger vid havet i Monterosso al Mare, 4 nätter inkl. frukost. 
  • Vinprovning och en guidad tur bland vinodlingar eller
    Gör din pestosås inkl. lunch och vinprovning
  • Pizzabakning inkl. lunch med vin.
  • Middag på vingård inkl. vinprovning
  • Kartor och annat material
  • Serviceavgift

Pris för paketet enligt exemplet: 12 800 kr per person boendes i dubbelrum.

Vägbeskrivningar, kartor, info o. dyl. lämnas före avresan. Om ni önskar hjälp med bokning av transfer eller information om tågtider eller annat står vi naturligtvis till er tjänst. Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.

Övriga måltider och drycker ingår inte. Vi kan även ordna matlagningskurser med andra teman.

Kontakta oss för en offert!
OBS! Priset varierar beroende på säsong, hotell och standard av hotellrum samt kundens önskemål.